woensdag, 26 september 2018 23:36

Voorlezen en vertellen op 'Lân fan taal'

Geschreven door
Logo Lân fan taal Logo Lân fan taal

Een groot journalist is er niet aan mij verloren gegaan. Meestal weet ik pas wanneer er iets leuks te doen is, als het alweer voorbij is. Bovendien in de Culturele Hoofdstad van het jaar waren er zoveel activiteiten, niet meer bij te benen. Maar deze keer ben ik net op tijd; komende zaterdag wordt er door

Tryntje van der Wal in het Fries en Nederlands verteld over, en voorgelezen uit 'Alleen op de wereld' geschreven door Hector Malot. Het 'Onvergetelijke Leesmoment' wordt gehouden in het paviljoen 'MeM Livingroom of Languages' in de 'Talentuin' (Prinsentuin) om 14.00 uur en 14.30 uur op 29 september. Na afloop mogen de kinderen-van-alle-leeftijden een kadootje in de vorm van een zwerf(kinder)boek uit de 'Swalkkasten' meenemen, lekker lezen en naderhand weer doorgeven aan een andere leesliefhebber.

Het gratis vertelprogramma wordt georganiseerd door de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur in het kader van 'Lân fan taal'. Lân fan taal (Living room of Languages) is een onderdeel van de Culturele Hoofdstad van Europa en wil de diversiteit van de taal een toekomst te geven. Het doel is om Fryslân als publieks- en kenniscentrum voor meertaligheid op de kaart te zetten. Lân fan taal geeft ruimte om het belang en de diversiteit van taal te leren kennen, ervaren en vooral voelen. Gedurende heel 2018 viert Lân fan taal de taal met activiteiten, voorstellingen, kunstwerken, tentoonstellingen en ruimtelijke installaties in Leeuwarden en Friesland.

Op de site van 'Lân van taal' en op de Facebookpagina vind je meer informatie over oa de evenementen die in oktober, november en december nog worden georganiseerd.

Paviljoen 'MeM Livingroom of Languages' in de Prinsentuin Leeuwarden

Notities in verschillende talen geplakt op de rok van Mem