vrijdag, 14 september 2018 10:06

Alternatieve Finance Festival

Geschreven door
Alternatieve Finance Festival Alternatieve Finance Festival

Eerlijk is eerlijk, ik had beloofd een blogje te schrijven over het Alternatieve Finance Festival. 't Kwam er niet van, maar nu toch op de valreep. Het Alternatieve Finance Festival wordt gehouden op 14, 15 en 16 september door geheel Nederland.  Het AFF wil het bestaan


 

van financiële alternatieven vieren en iedereen die bezig is met financiële verandering. Toen op 15 september 2018 10 jaar geleden de zakenbank uit de VS Lehman Brothers omviel, was dit het begin van de financiële crisis. Ondanks de maatregelen die zijn getroffen, is de financiële sector niet wezenlijk veranderd.

Het moet dus anders, en het kan ook anders! De organisatoren van AFF willen een financieel systeem dat dienstbaar is aan de samenleving. Een financieel systeem dat mensen en bedrijven ondersteunt die willen investeren in waardevolle zaken voor de samenleving, zoals zorg, onderwijs, het bestrijden van armoede en klimaatverandering. Kortom, een nieuw financieel systeem dat rechtvaardig, sociaal en ecologisch duurzaam is.

Het AFF nodigt je van harte uit om een evenement te bezoeken op een van de drie festivaldagen. Daarnaast organiseren ze op 16 september een landelijk-centraal evenement in Utrecht. Tijdens het centrale programma van het AFF op 16 september staan 6 thema’s centraal in relatie tot het financiële systeem; ongelijkheid-belastingen-milieu-geldcreatie-zinvolwerk-lobbycratie.

Jammergenoeg is er in Friesland niet zoveel te doen, of eigenlijk helemaal niet te zien op het evenmentenkaartje. Wil je toch meedoen en meebeleven, (LETS)Zwolle en Groningen zijn de dichtsbijzijnde plaatsen van actie.

Meer weten;
Het Alternatieve Finace Festival en info op Facebook
Het centrale programma op 16 september en de evenementen in Nederland

Tot slot;
Willen de mensen die zeggen dat het niet kan,
degene die het al doen niet in de weg lopen.