dinsdag, 07 augustus 2018 11:50

En dan is er ... ijs!

Geschreven door
Ijs van Nice bij de DA drogist Ijs van Nice bij de DA drogist

Het onderwerp van dit blogje heeft niet zo veel met de lokale ruilhandel te maken, maar des te meer met de zomer. Deze hele warme zomer; ijs dus, lekker en heerlijk ijs. Biologisch meestal, vaak zonder kleur- en geurstoffen en dan toch zeker natuurinclusief.
't Is allemaal begonnen in de Kleine Kerkstraat, het leukste

winkelstraatje van Leeuwarden. Op zoek naar een winterbroek -jawel- liep ik langs 'PUUR, ijs & chocolade'. Het eerste chocoladeijsje was heerlijk en al snel werden het er meer, ook mijn vrienden gingen voor de bijl. Het ijs wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bijna zonder kleur- en smaakstoffen. Bovendien zijn de bonbons van PUUR fairtrade gemaakt, lekker en prachtig gepresenteerd! Prima plek om een kadootje te kopen of een feestje op te luisteren. Resumerend kan ik zeggen ik ben fan van PUUR;)

Vervolgens besloot de DA-drogist in Cammingaburen dat het tijd werd om solo ijsjes te verkopen en hij heeft zijn oog laten vallen op 'Nice fruitijsjes'. Biologisch gemaakt in een energieneutrale ijsfabriek en ze smaken heerlijk fruitig! Bovendien in een prachtige design en duurzame verpakking en eerlijk gezegd, daar val ik voor. En lekker ijs zo vlak bij thuis is wel heel verleidelijk, gelukkig zijn ze pittig aan de prijs dus ik beheers me een beetje...

En toen was er vanaf april dit jaar 'Margje 24' een nieuwe ijssalon aan de Harlingersingel, waar voorheen de apotheek was gevestigd. Alweer lekker ijs, vol en romig en bereid met melk van een melkbedrijf annex ijsboerderij in Workum. Het is geen biologisch boerenbedrijf, maar een zoals ze het zelf zeggen; "Een natuurinclusief bedrijf, waar we oog hebben voor de bloemetjes en de bijtjes én voor de aarde die we in bruikleen hebben". De ijsboerderij in Workum is open voor bezoekers.

Helaas geeft mijn weegschaal een klein min-puntje aan...

Moest nog even flink zoeken naar een ijsmuziekje voor grown ups, maar heb het gevonden.

Meer in deze categorie: « Paasbest Kunstenaars! »