maandag, 25 juni 2018 18:48

Places of Hope; zin in de toekomst!

Geschreven door
Foto: Hans Jellema Foto: Hans Jellema

Een poos terug las ik in de krant; 'Zonder insecten overleven we niet' en 'Pech voor de kuifmakaak, zijn selfie is niet van hem'. Vervolgens had ik de pest in mijn lijf en de bibbers in mijn hart. Sla ik de pagina om en zie 'Places of hope, we moeten weer zin in de toekomst krijgen'... Ach gelukkig, snel lezen want zonder

realiteitszin sturen we niet bij, maar zonder goede moed staan we stil. Wat blijkt, de evenementen rondom duurzame en hoopvolle perspectieven waar het artikel over gaat, vinden plaats in Leeuwarden en duren nog tot eind november!


Places of Hope is een tentoonstelling en een serie activiteiten over hoe we samen de toekomst van Nederland kunnen vormgeven. Dit alles onder het motto 'Zin in de toekomst!' De tentoonstelling neemt je mee naar bijzondere plekken en laat je kennismaken met de personen die daar pionieren. 'Landmakers' worden ze genoemd. De geuzentitel voor mensen die de moed, de creativiteit en het doorzettingsvermogen hebben ons land een nieuwe toekomst in te leiden. Samen met kunstenaars, science fiction films, ateliers en workshops ga je als bezoeker op zoek naar het goede leven van morgen.


Places of Hope in de Kanselarij, Leeuwarden

De tentoonstelling is in de Kanselarij in Leeuwarden en er vinden gedurende acht maanden allerlei activiteiten plaats in het kader van Places of Hope. Voor jong en oud, buurtbewoner en professional. In de Kanselarij is er iedere maand een 'University of Hope' en zijn er een aantal excursies waarbij de Landmakers je meenemen naar hun projecten.

De tentoonstelling is geopend van;
5 april 2018 t/m 25 november 2018, donderdag t/m zondag van 8:30 tot 17:00 uur.
Adres; de Kanselarij, Turfmarkt 11 in Leeuwarden.
De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Meer weten; 'Places of hope' en het Programma van de diverse activiteiten.
Uit de krant; 'Pech voor de kuifmakaak' en 'Zonder insecten overleven we niet'
Initiatief; Ministerie van Infrastructuur en Milieu en tot stand gekomen in samenwerking met tientallen partners in het hele land. De tentoonstelling is onderdeel van het programma Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.


Foto: Hans Jellema