dinsdag, 19 juni 2018 20:04

Leuk! Asgaard geeft feest

Geschreven door
Abold Bogeldijk op Asgaard Abold Bogeldijk op Asgaard

Asgaard Ljouwert; briedplak foar kreatifelingen en artysten, wer elkenien sich fry fiele kin in de Noarske mytology.
Vrij vertaald; Asgaard is een broedplaats voor creatievelingen en artiesten, waar een ieder zich vrij mag wanen in de Noorse mythologie. Stichting Asgaard geeft zaterdag 23 juni een zomerfeest om de zonnewende en de bouwvorderingen te vieren en

 

 

iedereen is welkom. Plaats van handeling is een 1 hectare groot voormalig 'asland' (slibdepot) aan de noordkant van Leeuwarden achter de sportvelden van het Kalverdijkje en de Gronigerstraatweg. Voormalig mensen- en hondenuitlaatplek ook, tot er plots een bouwsel verscheen en toen nog een en nog een... Het was ineens niet meer een raar terrein met bulten en massa's berenklauw, maar vooral een 'nieuwsgierige' plek om rond te lopen, je te verwonderen en naar de verhalen van de bouwers en kunstenaars te luisteren.

Het eerste wat je dan ontdekt is dat Asgaard niet alleen een alternatieve omschrijving is van 'asland', maar ook de naam van de vroegere woonplaats van de Noorse goden. Een meaningful coincidence want laat het nu net het doel zijn van Asgaard de Noorse mythologie uit te beelden. Het is een prachtige belevingstuin waar kennis kan worden opgedaan over de Friese historie en de Noorse goden. Buurtbewoners kunnen gebruik maken van het terrein om een feest te geven, er is een mini-camping, een kruiden- en bloementuin, podium en expositieruimte.

Op een zonnige dag ben ik met goede moed en fototoestel naar het driehoekige landje van Asgaard getogen en foto's gemaakt. Hieronder zie je ze als voorproefje naar het feest.

Onder de foto's vind je nog een aantal informatieve links en een YouTube filmpje

   

   

Meer weten?
Kijk eens op de Facebookpagina van Asgaard
Interviews vind je op Frysland, nieuws voor ieder1 en op Help de Vikingen, Friesland.nl
Kern met Pit ondersteunt Asgaard met kennis en advies

Door Dirk de Bood van Uit de Kunst, gepubliceerd op 21 okt. 2015